2021. szeptemberében ismét gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési indul Gyöngyösön

Már lehet jelentkezni a Szent István Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusán induló képzésre.

2020. szeptemberében több mint száz hallgatóval indult a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szak a SZIE gyöngyösi campusán. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2021-ben is meghirdetik a képzést, a jelentkezőket már várják a képzésre.

A képzés célja olyan szakképzettség elérésének biztosítása, amelynek birtokosa képes a gyógy- és fűszernövények Magyarországon termeszthető fajainak termesztéstechnológiáit megvalósítani, azt fejleszteni, a vadon termő gyógynövények fenntartható gyűjtését megvalósítani, az egyes munkafolyamatokat megtervezni és azokat irányítani, az ökológiai adottságoknak megfelelően a termesztéstechnológia elemeit (biológiai, agrotechnikai) összehangolni és adaptálni. Jártas a feldolgozás módjaiban, a minőségi követelmények előírásaiban és a forgalmazás rendjében. Ismeri a gyógy- és fűszernövények felhasználásának lehetőségeit, formáit, rendelkezik az ehhez szükséges gyógynövény- és drogismerettel. Képes a kis- és középüzemekben korszerű irányítói és vezetői tevékenységre.

A szak választható nappali és levelező képzésen és mindkét munkarend elérhető magyar állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozásban is.

Online nyílt napok: 2021. január 16-án és február 6-án.

Jelentkezési határidő a képzésre: 2021. február 15.

További részletek a képzésről.