A Gyógynövény Szövetség is kiállított a 81. OMÉK-on

Október 20-22. között zajlott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.

Már-már hagyomány, hogy a Terméktanács kiállítói standjára a rendezvény ideje alatt, minden nap másik gyógynövényes cég kap meghívást és mutatja be termékeit, új fejlesztéseit és találkozik közvetlenül a fogyasztókkal, akik feltehetik kérdéseiket a kiállított termékekkel, a cégek munkájával és a gyógynövényipart - gyűjtést, termesztést, felvásárlást - érintő általános kérdésekkel kapcsolatban. Nem volt ez idén sem másként: a rendezvény ideje alatt személyesen képviseltették magukat a legnagyobb hazai gyógynövénytea gyártó cégek, a Gyógyfű Kft, a Herbária Zrt. és a Naturland Magyarország Kft.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság is elhozta gyógynövényes illóolajait és levendulás készítményeit. Visszatérő kiállítónk volt a győrújfalui Sudár-birtok is, akik megújult csomagolású tea és fűszerkeverékeiket, valamint kakukkfűből készült régi és új termékekeiket (kakukkfű illóolaj és hidrolátum); a Mecsek Tea, akik jól ismert gyógynövény teáikat, valamint Dóczi Ferenc őstermelő, aki házi- és haszonállatok számára készített homoktövis alapú takarmányait hozta el a kiállításra.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusának  és Budai Campusának kollégái is ott voltak standunkon: a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés, valamint a gyógynövényismerő és -felhasználó szakirányú továbbképzés iránt érdeklődők közvetlenül a képzés tanáraitól kérdezhettek. Népszerűnek bizonyult a biztonságos gyógynövénytea-fogyasztásról szóló ismeretterjesztő informatív kiadványunk is, melyet minden gyógynövényteák iránt érdeklődő látogató hazavihetett, a gyógynövények felhasználására vonatkozó szakmai tanácsainkkal együtt.