A gyógynövény iparág jövője

2020. április 9. 10.00-15.00 Agrárminisztérium, Kupolaterem, Budapest, 1051 Apáczai Csere János utca 9.

Szakmai nap a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács és az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős Államtitkársága szervezésében

A hazai gyógynövény ágazat jelenkori kihívásaival, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Egészséggazdasági stratégiájának Gyógynövény iparági alstratégiájának releváns területeivel  foglalkozik a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával megrendezésre kerülő egy napos szakmai rendezvény. A rendezvény védnöke Dr. Nagy István agrárminiszter, a megnyitót Zsigó Róbert államtitkár tartja. A szakmai nap programjának részeként az ITM részéről Nagy Ádám Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős helyettes államtitkár beszél a Gyógynövényipari Stratégia főbb elemeiről, majd a fontosabb célterületekkel kapcsolatos szakmai előadások hallhatóak, így többek között a növényvédőszer-engedélyeztetés, bio gyógynövény termesztés, termékelőállítás, gyógynövény fajtahasználat, az ipari kender termesztésének, forgalmazásának, felhasználásának előírásai, a gyógynövény alapú készítmények fejlesztése, minőségbiztosítása és az "év gyógynövénye" kezdeményezés is terítéken lesz. Részletes program és meghívó itt olvasható.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendelkezésre álló teremkapacitás max. 80 fő befogadását teszi lehetővé, így a regisztrációkat a beérkezés sorrendjében áll módunkban elfogadni. A rendezvényre ide kattintva tud regisztrálni.

Parkolás: a környező utcákban, illetve a Vörösmarty garázsban (Deák Ferenc utca 2.) és Aranykéz parkolóházban (Aranykéz utca 4.) lehetséges.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információ kérhető telefonon a 06-30-367-2772-es számon, illetve e-mail-ben a titkarsag@gyszt.hu címen.

Tekintettel a Covid-19 okozta vírus által kialakult helyzetre,  a szervezők folyamatosan értékelik az eseményeket és a rendezvényt érintő, ezzel kapcsolatos változásokról tájékoztatást adnak.