Az illóolajok kutatásának aktuális irányai - online tudományos ülés

Online konferenciát tart a MATE Gyógy- és Aromanövények Tanszék és az MTA Kertészet-és Élelmiszer-tudományi Bizottságának Gyógynövénytermesztési Albizottsága.

Online tudományos ülést szervez a MATE Kertészettudományi Intézet Gyógy-és Aromanövények Tanszéke, valamint az MTA Agrártudományok Osztálya, Kertészet-és Élelmiszer-tudományi Bizottságának Gyógynövénytermesztési Albizottsága, „Az illóolajok kutatásának aktuális irányai” címmel.

A rendezvény  a Gyógy-és Aromanövények Tanszék partnerségével megvalósuló, az Európai Unió által támogatott  EOHUB (EOHUB – EUROPEAN HUB IN THE FIELD OF ESSENTIAL OILS) nemzetközi projekt (https://eohubbio.eu/) keretében kerül megrendezésre. A tudományos ülés programjának magas színvonalát a gyógnövénykutatás területén hazai és nemzetközi szinten is elismert előadók biztosítják, akik az illóolajokkal kapcsolatos széleskörű kutatások legújabb eredményeiről számolnak be. Az online tudományos ülésen többek között szó lesz az illóolajok kémiai variabilitásáról, növényvédelmi alkalmazhatóságukról, képződésük genetikai hátteréről és COVID-19 járvány elleni védekezésben való felhasználásukról is. 
A konferencia magyar nyelven kerül megrendezésre.

A rendezvény időpontja: 2021. március 18. 13.00-16.00 h
A rendezvény online felülete: Zoom Meeting (Topic: BC_KERTDI workshop)
https://zoom.us/j/92257327479?pwd=SktkMURVMm80Qm13LzlIM282dEVvUT09
Meeting ID: 922 5732 7479
Passcode: 644393

További információk és részletes program itt olvasható: