Cili és a varázscseppek

Mesekönyv 2022. év gyógynövényéről, a cickafarkról

A virágtündérek tikai mesekönyvsorozat negyedik részeként megjelent a Manó Könyvek gondozásában Mechler Anna legújabb mesekönyve, mely 2022. év gyógynövényéről, a cickafarkról szól. A könyvben tündérmesébe bújtatva ismerheti meg a legfiatalabb korosztály ezt a gyakori, de gyógyhatása miatt értékes növényt. A mesét 5 évnél idősebb gyerekeknek ajánlja szerző, akik most kezdik felfedezni a természet, gyógynövények csodáit.

Mechler Anna legújabb meséjében arra keresi a választ, hogy vajon ki lesz-e jótékony hatású gyógynövény tündére? Cili személyében egy olyan tündérlány kapja ezt a feladatot, aki képes maga körül meglátni a hétköznapi csodákat is. A történetek során feltárulnak a cickafarkfű titkai; ahogy a tündér egyre többet tud meg róla, az olvasók is képet kaphatnak a gyógynövény csodálatos hatásairól és a használatáról. A kedves mesék amellett, hogy egy igazán szerethető tündérkét ismertetnek meg az olvasóval, sok-sok titokba is beavatják a gyerekeket a gyógynövények csodálatos világából. A könyv illusztrációit Láng Anna készítette.

A mesekönyv szakmai lektorálását most is az MGYT Gyógynövény Szakosztályának tagjai végezték. A történet a legkisebbek számára is érthető, élvezetes olvasmány lehet és mind botanikai, mind fitoterápiás szempontból szakszerű módon kerül bemutatásra az év gyógynövénye. A könyv megrendelhető minden nagyobb könyvesbolt webáruházában.

További információ: manokonyvek.hu