Gyógy- és fűszernövény képzés a Georgikonon

Több mint 10 év után újra gyógy- és fűszernövény szakos képzés indul Keszthelyen

2021. szeptemberi kezdéssel gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés indul a Keszthelyi Georgikon Campuson. A képzés 13 év kihagyás után tér vissza az egyetemre, nappali és levelező tagozaton is választható lesz. 

A képzés célja olyan szakképzettség elérésének biztosítása, amelynek birtokosa képes a gyógy- és fűszernövények Magyarországon termeszthető fajainak termesztéstechnológiáit megvalósítani, azt fejleszteni, a vadon termő gyógynövények fenntartható gyűjtését megvalósítani, az egyes munkafolyamatokat megtervezni és azokat irányítani, az ökológiai adottságoknak megfelelően a termesztéstechnológia elemeit (biológiai, agrotechnikai) összehangolni és adaptálni. Jártas a feldolgozás módjaiban, a minőségi követelmények előírásaiban és a forgalmazás rendjében. Ismeri a gyógy- és fűszernövények felhasználásának lehetőségeit, formáit, rendelkezik az ehhez szükséges gyógynövény- és drogismerettel. Képes a kis- és középüzemekben korszerű irányítói és vezetői tevékenységre.

A 4 féléves képzés erősen gyakorlat-orientált, a gyakorlati képzésben a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács több tagja is közreműködik, így a Pannonhalmi Főapátság, az Ürmös Porta és a győrújfalui Sudár-birtok.

Jelentkezési határidő: 2021. február 15.

További in formációk a szakról, illetve a Georgikon 2021 február 6-i online nyílt napjáról:

Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés (szie.hu)

https://felveteli.georgikon.szie.hu/felvetelizok/georgikon-nyilt-nap