Illóolajok erejével a szúnyogok ellen

Új rovarellenes termékcsalád a Naturland Magyarország Kft. kínálatában.

A nyár időszakban sokkal több időt töltünk szabadtéren, a természet közelségében. A kellemes meleg idő azonban számos vérszívó és csípéseivel kellemetlenséget okozó rovar számára is kedvező feltételeket biztosít, így a szabadban töltött idő kikapcsolódás helyett, egy pillanat alatt kínszenvedéssé válhat, ha nem készültünk fel megfelelően a rovarok távoltartására.

A házi praktikák számos megoldást ajánlanak a rovarok távoltartására, melyek, ha bizonyítottságuk csupán népgyógyászati tapasztalatokon nyugszik is, abban általában megegyeznek, hogy aromás, illóolajos növények fogyasztásához, vagy konkrétan az illóolajok használatához kötődnek. A citromfű, menta, levendula, eukaliptusz, citrusfélék olaját és ezek keverékeit, akár párologtatva, akár bőrön keresztül, valamilyen természetes eredetű növényi olajban feloldva és bedörzsölve, hatásosan alkalmazhatjuk.

 

Az illóolajok rovarriasztó hatását felhasználva került kifejlesztésre a NATURLAND új rovarriasztó termékcsaládja, mely nemcsak a kellemetlenséget okozó rovarok távoltartására használható, de ha már megtörtént a baj, a tünetek enyhítésére is szakszerű és természetes, a gyógynövények használatára alapuló megoldást kínál.  

A NATURLAND szúnyog- és kullancsriasztó aeroszol a bőrfelületre, vagy a ruházatra juttatva, akár 4-6 órán át is képes a vérszívó rovarokat távol tartani. A NATURLAND Szúnyog stop illóolaj-keveréket párologtatásra használhatjuk, az összetevőként benne található illóolajak önmagukban is alkalmasak a szúnyogok távoltartására. A citromolajjal támogatott eukaliptusz illóolaj, a mentalevél üde illóolaja és muskátli fő komponenseként ismert geránium együttese hatékonyan fokozza az egyes komponensek hatását, miközben a narancs és a bergamot illóolaj kissé édesíti a kompozíciót.

 

A NATURLAND Csípés utáni krémmel és Csípés utáni stifttel enyhíthető a csípést követő a viszkető érzés, megelőzhető a kivörösödés és a duzzanat kialakulása. Szúnyog, méh, darázs, hangya, bolhacsípés, de a csalánkiütés kellemetlen tüneteinek enyhítésére is alkalmas. Gyermekeknél különösen előnyös a csípések elvakarásának megelőzésében. Bőrnyugtató összetevőkön kívül a Csípés utáni stift is többféle illóolajat tartalmaz (levendula, menta, citrom, eukaliptusz, geránium), így természetes összetevőkkel vehetjük fel a kesztyűt a kellemetlen tünetekkel szemben.