Idén is népszerű a MATE gyógy- és fűszernövények szakja

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeként 149 fő kezdheti meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi és keszthelyi campusán a gyógy- és fűszernövények szakon.

A gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szak 2020-ban jelent meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzési kínálatában a gyöngyösi Károly Róbert Campuson indult képzésnek köszönhetően. A képzés bejegyzését kezdeményeztük az egyetem keszthelyi Georgikon campusára is. Az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeként 149 fő kezdheti meg tanulmányait a szakon az egyetem gyöngyösi és keszthelyi campusán – mondta Lakatos Márk mesteroktató, szakkoordinátor. 

Az augusztus 8-ig tartó pótfelvételi eljárásban a www.felvi.hu oldalon keresztül még lehet jelentkezni a szakra azoknak, akik idén egyáltalán nem is jelentkeztek vagy akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban. A pótfelvételi eljárásban egy képzés jelölhető meg. A szakot a gyöngyösi campuson nappali vagy levelező, a keszthelyi campuson levelező munkarendben lehet megjelölni a pótfelvételi eljárásban. A levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira félévenként általában 8 alkalommal pénteki és/vagy szombati napokon kerül sor.

A képzésről bővebben a MATE keszthelyi továbbá gyöngyösi campusának weboldalán lehet tájékozódni.