A Gyógynövény Szövetség és Terméktanács is kiállított a 80. OMÉK-on

Sikeresen és nagy látogatottsággal zárult a 2021-es OMÉK.

Október 7-10. között az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás részeként került megrendezésre a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, melyre a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács is meghívást kapott és az Agrármarketing Centrum jóvoltából a szakmai szervezetek számára fenntartott közösségi standon kapott helyett kiállítói standunk.

Már-már hagyomány, hogy a Terméktanács kiállítói standjára a rendezvény ideje alatt, minden nap másik gyógynövényes cég kap meghívást és mutatja be termékeit, új fejlesztéseit és találkozik közvetlenül a fogyasztókkal, akik feltehetik kérdéseiket a kiállított termékekkel, a cégek munkájával és a gyógynövényipart - gyűjtést, termesztést, felvásárlást - érintő általános kérdésekkel kapcsolatban. Nem volt ez idén sem másként: a rendezvény ideje alatt személyesen képviseltették magukat a legnagyobb hazai gyógytea gyártó cégek, a Gyógyfű Kft, a Mecsek-Drog Kft, a Herbária Zrt. és a Naturland Magyarország Kft.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság is elhozta gyógynövényes termékeit és megújult kozmetikai termékcsaládját és a szőlőmag feldolgozásából fejlesztett újdonságait is. Visszatérő kiállítónk volt a győrújfalui Sudár-birtok is, akik kakukkfűszirupja már a korábbi OMÉK-on is nagy sikert aratott, ez alkalommal pedig a megújult csomagolású teáik és fűszerkeverékeik kerültek bemutatásra. Új kiállítóink között köszönthettük Dóczi Ferenc őstermelőt, aki házi- és haszonállatok számára készít homoktövis alapú takarmányt, valamint a Seven Hills Distilleryt, akik a 21 fűszernövény felhasználásával készült díjnyertes Tokaj Gint mutatták be a rendezvényen.