Lakóhelyem és a gyógynövények - GYSZT különdíj

A MGYT plakátpályázatán sikeresen szereplő pécsváradi diákok kapták a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács különdíját.

Különdíjjal jutalmazta a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács a Magyar Gyógyszerészettudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának "Lakóhelyem és a gyógynövények" plakátpályázatára készült pécsváradi diákok kíváló alkotásait.

A pályázaton felső tagozatos (5-8. osztályos) diákok munkáit várták, pályázni olyan plakáttal lehetett, amelyen a diákok bemutatják a lakóhelyükhöz kapcsolódó gyógynövényeket. A munkákon bármilyen a gyógynövényekhez kapcsolódó szűkebb téma, így akár a gyűjtés, termesztés, felhasználás, vagy egyéb történet szerepelhetett, azzal a kitétellel, hogy annak kapcsolódnia kellett a pályázók szűkebb otthonához (megye, település). A pályázat nem titkolt célja volt, hogy a fiatalok megismerjék a környezetükben előforduló gyógynövényeket, azok gyűjtését, termesztését és alkalmazását, továbbá, hogy az iskolai közösségekben beszédtémává váljanak a Magyarországon, és a Kárpát-medencében honos gyógynövények és az azokkal való gyógyítás.

A különdíjat a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács vezetősége ítélte oda, a tagok által felajánlott ajándékcsomagot és díszoklevelet pedig GYSZT vezetősége nevében, Kakas Sándor, a Mecsek-Drog Kft. tulajdonos ügyvezetője, adta át a diákoknak és felkészítő tanáruknak.