Megújította stratégiai partnerségi megállapodását a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács az Agrárminisztériummal

Immáron harmadik kormányzati ciklusban kötött stratégiai partnerségi megállapodást az Agrárminisztérium és a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács.

2014 után az újabb kormányzati ciklusban is megerősítette együttmüködését az Agrárminisztérium a Gyógynövény Szövetség és Terméktanáccsal. Az ünnepélyes átadón Czirbus Zoltán, a terméktanács elnöke, Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárától vette át a stratégiai partnerségi megállapodást. A megállapodás célja  a terméktanács és az Agrárminisztérium szorosabb együttműködése a jogszabályok és az azokat megalapzó koncepciók előkészítési munkájában, továbbá az elfogadott jogszabályok hatásainak értékelésében, annak érdekében, hogy javuljon a gyógynövényágazat jogszabályi kereteinek minősége. Az együttmükődés elsősorban az élelmiszeripar, élelmiszerlánc-felügyelet területére terjed ki.

Farkas Sándor az ünnepélyes átadásán kiemelte, a magyar mezőgazdaság növekedése 2010-2018 között folyó és változatlan áron egyaránt megelőzte az Európai Unió tagállamait, a magyar mezőgazdasági kibocsátás 2018-ban meghaladta a 2720 milliárd forintot, nyolc év alatt folyó áron 61 százalékkal, változatlan áron 32 százalékkal bővült. Hozzátette, ez a példátlan fejlődés egyben bizonyítja, hogy egyetlen gazdasági ágazat sem lehet sikeres a társadalom széles körű támogatása nélkül.

Farkas Sándor hangsúlyozta, a minisztérium olyan partnerségi kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek gazdagították, gazdagítják a magyar agráriumot, hozzájárultak az Agrárminisztérium, valamint a magyar agrártársadalom között létrejött kölcsönös bizalom megalapozásához, fenntartásához. A megállapodások révén erősödik a magyar vidék - hangoztatta Farkas Sándor államtitkár.

 

Forrás: MTI