Nadin és a varázstégely

Mesekönyv az év gyógynövényéről, a fekete nadálytőról

Márciusban jelent meg A virágtündérek titkai című mesekönysorozat legújabb, harmadik kötete, a Nadin és a varázstégely. A mesekönyv a Manó Könyvek Kiadó gondozásában készült, a szerző Mechler Anna, a mese illusztrációit Láng Anna készítette. A könyvben tündérmesébe bújtatva ismerheti meg a legfiatalabb korosztály az év gyógynövényét, a fekete nadálytövet, így izgalmas olvasmány lehet azoknak a 6-7 éves kisiskolásoknak, akik most kezdik felfedezni a természet, gyógynövények csodáit.


A sorozat újabb részében egy folyton csetlő-botló tündérrel ismerkedünk meg, Nadinnal, akinek mindig kék-zöld foltok csúfítják a karját, mert folyton beüti valamibe. A történet szerint Nadint  jelöli ki a virágvarázslat, hogy a fekete nadálytő segítője legyen. A kis tündér eleinte meglepődik, de a történet végére kiderül, hogy mindez nem véletlen és ő a legmegfelelőbb tündér erre a feladatra.
A mesekönyv szakmai lektorálását most is az MGYT Gyógynövény Szakosztályának tagjai végezték. A történet a legkisebbek számára is érthető, élvezetes olvasmány lehet és mind botanikai, mind fitoterápiás szempontból szakszerű módon kerül bemutatásra az év gyógynövénye. A könyv megrendelhető minden nagyobb könyvesbolt webáruházában.