Nyílt nap a Szent István Egyetem Gyógy- és Aromanövények Tanszékén

Nyílt napon várja a kertészettudományi képzés iránt érdeklődő diákokat a Szent István Egyetem Budai Campusa. A 2020. január 23-án 10.00 órától megrendezésre kerülő nyílt napon a hazai gyógynövényes képzésben és kutatásban élen járó Gyógy- és Aromanövények Tanszék is részt vesz.

A Kertészettudományi Kar nyílt napján Dr. Palkovics László, a Szent  István Egyetem rektora, és Nyitrainé Dr. Sárdi Diána, a Kar dékánja mond köszöntőt, majd az érdeklődő diákok megismerhetik a kari képzéseket, sportolási lehetőségeket, betekintést nyerhetnek a hallgatói élet mindennapjaiba. A program keretében 11.30-tól az egyes tanszékek is bemutatkoznak: a szervezett tanszék és laborlátogatásokon a diákok közelebbről is láthatják a karon zajló kutatói munka érdekességeit, a növények, gyógynövények izgalmas világát.

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán működő Gyógy- és Aromanövények Tanszék évtizedek óta foglalkozik a kerti mák nemesítésével és fajtafentartással. A Nyílt Nap- Nyílt Tanszék- Nyílt Labor programon belül, "Csodanövények-e a gyógynövények" címmel tartanak bemutatót, melyen többek között előbbi témáról, valamint a mák hatóanyagainak vizsgálatról esik majd szó. Különösen izgalmas témakör ez, hiszen a mák esetében az élelmiszeripar és a gyógyszeripar számára alapanyagot biztosító, azonban kábítószer-előállításra is alkalmas gyógynövényről van szó, így a vele való munka szigorú szabályokhoz kötött, melyet a 162/2003. (X. 16.) számú Kormány rendelet szabályoz. 

További információk:https://kertk.szie.hu/nyilt-nap-nyilt-labor-nyilt-tanszek-5