Oktatás a gyógynövényekről

Gyógynövényismereti tanfolyamot hirdet Kocsis Julianna fitoterapeuta, a Herbamesék Egészségőrző Kert irányítója.

Mosonmagyaróváron szeptemberben több hétvégén is lehetősége lesz az érdeklődőknek, hogy szakember irányításával tanulmányozzák a gyógynövényeket.

A képzésen a résztvevők ismeretterjesztő előadásokat hallhatnak, az elméleti tudásukat gyakorlati órákon tovább bővíthetik, és tanulmányúton is részt vehetnek. A tananyagban szó lesz a gyógynövények hatóanyagairól, gyógyhatásairól, a vadon termő gyógynövények gyűjtéséről, felhasználásukról, alkalmazásukról, illetve a teakészítésről és az apiterápiáról (méz, méhtermékek) is hasznos információkat hallhatnak az érdeklődők.

A fűszernövények sem maradnak ki az oktatásból, azok botanikájával foglalkoznak, sőt recepteket is kapnak a használatukhoz. Kocsis Julianna azoknak ajánlja a képzést, akik szeretnék a gyógynövényeket napi szinten fogyasztani, használni egészségük megőrzése érdekében.

A szervezők hangsúlyt fektetnek arra is, hogy ne csak elméleti tudást adjanak, így a résztvevők az Egészségőrző Kertben „gyakorolhatnak” és tanulmányút is várja őket, a tanfolyam végén Zánkára, a Gyógynövény-völgybe látogatnak.

A tanfolyamok ugyan szeptemberben indulnak, de jelentkezni még a nyár folyamán kell, részleteiről, időpontokról a Herbamesék illetve Kocsis Julianna oldalán további részleteket olvashatnak az érdeklődők.