Szedd Magad! Levendulaszüret Pannonhalmán

Levendulás programokkal várja idén is a Pannonhalmi Főapátság az érdeklődőket.

Az előző év nagy sikerére való tekintettel a Pannonhalmi Főapátság idén is megrendezi hagyománnyá vált Szedd Magad! levendulaszüretét. Ez évben a koronavírus-járvány miatt másképpen, kicsit csendesebben ünnepelhetjük és élvezhetjük Pannonhalmán a levendula virágzását. Levendulaszedésre a levendulavirágzás ideje alatt csütörtöktől vasárnapig két héten keresztül lesz lehetőség: június 25-28. és július 02-05. közötti napokon.

A Levendula napok alatt már hagyománnyá vált koncert, kézműves foglalkozások, kerti vezetések és kóstolók idén a járványügyi korlátozások miatt elmaradnak, de a szervezők lehetőség szerint bővítik a programkínálatot. A Gyógynövénykert mellett az arborétum és a Lombkorona tanösvény minden nap, a belső terek, úgymint a Szent Márton-bazilika, a Mátyás korabeli kerengő és a klasszicista Főkönyvtár viszont egyelőre korlátozásokkal látogatható a Levendulanapok alatt is. Az esemény ideje alatt a Főapátság Gyógynövénykertjében található Teaház nyitva tart, de a Pannonhalmi Főapátság pincészete és az OMNIBUS Apátsági FoodTruck is kitelepül a program idejére.

Az idei levendula szüret különlegessége, hogy az esemény kutyabarát, így az arborétum területére négylábú kedvenceiket is elvihetik a résztvevők.

A hatályos egészségügyi rendelkezések értelmében a szervezők kérik a levendulamezőn és az arborétum egész területén az egymástól számított 1,5 méteres távolság betartását.

 

További részletek az eseményről:

https://www.facebook.com/events/188933308946529/

https://pannonhalmifoapatsag.hu/kutyabarat-levendulanapok/