Tények és tévhitek a parlagfűről

Sokak életét keseríti meg ezekben a hetekben a parlagfű. Általában a roppant kellemetlen szénanátha jut róla eszünkbe. Érdemes róla többet tudni, erre most jó alkalom adódik Mosonmagyaróváron.

A parlagfüvet övező tényekről és tévhitekről szeptember 10-én előadást hallhatnak az érdeklődők a Herbamesék szervezésében. A rendezvényen Dr. Farkas Anikó, a növénytermesztési és kertészeti tudományok doktora, egyetemi docens beszél a növényről és egyben a saját tapasztalatairól. Az előadásban szó lesz a parlagfű okozta mezőgazdasági károkról, az allergiások életminőségének romlásáról és a természetközeli élőhelyek veszélyeztetéséről is.

Ahogy a szervező, Kocsis Julianna fitoterapeuta elmondta, a beszélgetés célja valójában az, hogy szülessen egy egységes álláspont, hiszen ez a téma közös ügy, ezek mindannyiunk életére ható, egymástól el nem választható tények. Ahogy hangsúlyozta, az előadás révén, az összefüggéseket látva elgondolkodhatunk saját felelősségünkről és lehetőségeinkről. A programot a mosonmagyaróvári Herbamesék Egészségőrző Kertben tartják, szeptember 10-én. Az előadás után a látogatók langallót süthetnek kemencében és illatos gyógynövényteát is készíthetnek.