Ezreket vonzott a levendula Pannonhalmára

Népszerű volt a Szedd Magad akció

Véget ért a Pannonhalmi Főapátság immár hagyományosnak mondható rendezvénye, a Levendulahét és Szedd Magad levendula programsorozat. A két héten át zajló eseményen kb. 7000-8000 látogató fordult meg, közülük kb. 1300-an szedtek maguknak levendulát is.

A legnépszerűbb program ezúttal is a Levendula Sweet volt, a látogatók itt igazán különleges édességeket kóstolhattak, vásárolhattak meg. A Viator Apátsági Étterem Omnibus food truckja is egyedi hamburgerekkel, szendvicsekkel várta a látogatókat, és az Apátság Pincészetének borai sem maradtak ki a kínálatból.

Aki még többet szeretett volna tudni a gyógynövényekről, szakvezetéseken vehetett részt, melyeken megismerhették a szerzetesi gyógynövénykultúrát, annak tradícióját, az innovatív termékgyártást, illóolaj lepárlás módszerét, sőt a Gyógynövény Manufaktúra termékeinek gyártását is megnézhették.

Az érdeklődőket előadásokkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal is várták a szervezők. Feller Adrienne a testi-lelki egészség megőrzéséről beszélt, Cirill főapát a monasztikus gyögynövénykultúráról és szerzetesi gyógyításról mesélt, Albin atyától a spirituális gyógyításról hallhattak, Konrád atya a sport és mozgás gyógyító erejére hívta fel a figyelmet, Márton testvér pedig a levendula évezredes múltjával, felhasználásával ismertette meg a közönséget.

 A Levendulanapok véget értek, de az Apátságba egész nyáron érdemes ellátogatni, számos kulturális és gasztronómiai program várja még az érdeklődőket a következő hónapokban is.