Új mono gyógynövényteák a Herbária kínálatában

Tovább bővíti termékpalettáját a Herbária Zrt.

Az idei év fejlesztései keretében új egykomponensű gyógynövényteákkal, úgynevezett mono gyógynövényteákkal, bővíti termékpalettáját a Herbária Zrt. Az új termékek  olyan hagyományosan is alkalmazott és a modern fitotápiában is fontos növényekből készülnek, mint az ökörfarkkóró, a pásztortáska, a ragadós galaj és a réti palástfű. Az új termékekkel a cég célja, hogy a vásárlók szélesebb körben megismerhetssék és tapasztalhassák a gyógynövények áldásos hatásait.

Ökörfarkkóró filteres tea

A hagyományos gyógyászatban az ökörfarkkóró virágpártáját (Verbasci flos) torokgyulladás esetén, valamint a száraz köhögés és megfázás tüneteinek enyhítésére használják. Köhögéscsillapító hatása a virágpárta nyálkanyag-tartalmának köszönhető, a benne lévő szaponinok pedig expektoráns (köptető) hatást fejtenek ki. Íze kellemes édeskés.

Pásztortáska virágos hajtás filteres tea

A pásztortáska virágos hajtását (Bursae-pastoris herba) belsőleg nőgyógyászati panaszok enyhítésére, erős menstruációs vérzés csillapítására alkalmazzák. Fő hatóanyagai a flavonoidok, elsősorban a vérzéscsillapító hatású diozmin tartalmának köszönhető gyógyászati alkalmazása.

Ragadós galajfű filteres tea

A ragadós galajfüvet (Galii aparinis herba) belsőleg enyhe vízhajtóként alkalmazhatjuk. Külsőleg felületi bőrsérülések kezelésére használják, fő hatóanyagai az iridoid-glikozidok.

Réti Palástfű virágos hajtás filteres tea

A tradícionális gyógyászatban az réti palástfű virágos hajtást (Alchemillae herba) enyhe hasmenés esetén, valamint menstruációs vérzés enyhítésére használják. Hatásáért felelős vegyületek az ún. cserzőanyagok, melyek csökkentik a bélhártya irritációit, ezért hasmenés esetén kedvező hatásúak.

Forrás: https://herbaria.hu