Bíbor kasvirággal az egészségünkért

Tea, szirup, gyógycukor, foggél – sokféle formában megtalálhatjuk a bíbor kasvirágot a gyógynövényboltok, patikák polcain.

Korábbi cikkünkből kiderült, hogy az immunstimuláns, anitvirális, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatású bíbor kasvirág, ami 2020-ban az év gyógynövénye lett, kiváló orvosság lehet a téli és kora-tavaszi időszakra oly jellemző influenza, megfázásos panaszok, krónikus felső-légúti és húgyúti megbetegedések kezelésére. A patikákban, gyógynövényboltokban és drogériákban kapható termékek a bíbor kasvirág szárított virágos hajtását (Echinaceae purpureae herba), gyökerét (Echinaceae purpureae radix), ezek kivonatait, ritkán a növény présnedvét tartalmazzák.

Na de milyen termékeket találunk a boltok polcain, amit nyugodt szívvel választhatunk? Következzék a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács válogatása tagjaink legjobb echináceás termékeiből.

Monoteák

Herbária Bíbor kasvirág virágos hajtás -Echinacea (Echinaceae purpureae herba)

Immunrendszert erősítő hatású. Meghűléses megbetegedések, felsőlégúti és húgyúti fertőzések megelőzésére, kiegészítő kezelésére. Külsőleg a nehezen gyógyuló sebek, bőrgyulladások enyhítésére alkalmazható. (WHO)

Mecsek Tea bor kasvirág (Echinacea purpurea herba) filteres tea

“Fokozza a szervezet ellenálló képességét fertőzéses megbetegedések, különösen influenza és nátha esetén.” Prof. Szabó László Gy.

 

Teakeverékek 

Mecsek Tea Immunerősítő filteres teakeverék

A bíbor kasvirág hajtásán kívül a növény szárított gyökerét is tartalmazza a keverék, ezenkívül hársfa- és bodzavirágot, valamint lándzsás útifű levelet.

NATURLAND Hársfavirág & echinacea & gránátalma & csipkebogyó teakeverék

NATURLAND Gyümölcstea tőzegáfonyával és echinaceával

Hidegen és melegen, ízesítés nélkül vagy tetszés szerint ízesítve fogyasztható teakeverékek.

NATURLAND Zöld tea echinaceával

A zöld tea készítéséhez a teacserjék legfiatalabb leveleit szedik le, és érintetlenül, kezelés és beavatkozás nélkül megszárítják, azaz „szűz” marad. Az erjesztés elkerülésével a tealevél megtartja eredeti, természetes zöld színét. Jellegzetes zamatát, kesernyésen édes ízét gazdag illóolaj-tartalma adja. Értékes anyagokban gazdag teáját a keleti kultúrákban rendszeresen fogyasztják. Ez a különleges teakeverék a tradicionális keleti ízvilág és a nyugati népgyógyászati tapasztalatok harmonikus találkozása. Az echinacea zamata lágyítja a zöld tea jellegzetes ízét.

Étrend-kiegészítők

NATURLAND Echinacea + C-vitamin tradicionális gyógynövénykészítmény

A kasvirág kivonat nyugtatja a torkot, a garatot, valamint támogatja a felső légutak és az immunrendszer normál működését. A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A készítmény nem tartalmaz alkoholt, így gyermekeknek is adható!


NATURLAND Multivitamin gumitabletta echinaceával

A kasvirág kivonat támogatja a felső légutak és az immunrendszer normál működését. A B6-, B12-, és C-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Az A-, B6-, C- és D-vitamin, valamint a folsav, és a szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A B12-, és C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. A B6-vitamin, valamint a folsav hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A B6-, B12-, és C-vitamin, valamint a folsav hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Az E-vitamin, valamint a szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A D-vitamin hozzájárul a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromát, édesítőszert, tartósítószert és állati eredetű összetevőt.

Gyógycukor

HerbaDrops-Echinacea és erdei gyümölcs ízű töltetlen cukormentes keménycukorka

Echinacea és erdei gyümölcs ízű töltetlen cukormentes keménycukorka édesítőszerekkel és hozzáadott C-vitaminnal. A termék valódi bíbor kasvirág kivonatot tartalmaz.

Foggél

Cserszömörcés foggél echinaceával

A cserszömörce csersav tartalmának köszönhetően jelentős összehúzó és vérzéscsillapító hatással rendelkezik, így a gél rendszeres használata jótékony a fogínyre. Az echinacea gyökér echninakozid tartalma hozzájárul az ellenálló, egészséges fogíny fenntartásához. A foggél természetes hatóanyagainak köszönhetően alkalmas a mindennapos szájápolásra. A kellemes ánizs íz hosszan tart.

Fontos, gyógynövényteák, gyógynövényes termékek vásárlásakor mindig figyeljünk arra, hogy a vásárolt termék ellenőrzött minőségű legyen! Ha a termék csomagolásán szerepel, hogy „gyógyszerkönyvi minőségű”, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a benne lévő gyógynövény tartalmazza az előírt hatóanyagmennyiséget, így a belőle készült tea valóban hatásos lesz. A gyógyteák fogyasztásakor kövessük a csomagoláson feltüntetett indikációkat adott gyógynövény adagolására, az elkészítés módjára, fogyasztására, vonatkozóan. Válasszuk a gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban kapható jól ismert és megbízható hazai cégek termékeit, mert az igazi, mindig a hazai!