Több mint harminc éve a hazai gyógynövény piacon

A sóskúti Gyógyfű Kft-ről a Kertészet és Szőlészet júniusi számába készült riport

Az 1999-ben alapított Gyógyfű Kft. ma hazánk egyik meghatározó gyógynövényes vállalkozása. A cég a rendszerváltás után létrehozott sziráki Fitopharma kft-ből nőtte ki magát. A sóskúti üzemben a legfejlettebb technológiával folyik a termelés, a Szirákról érkező gyógynövény alapanyagból tasakolt szálas teák, filteres és szivarfilteres gyógy- és élvezeti teák, fűszerkeverékek és étrend-kiegészítők készülnek. Az előállított termékek nagy része Magyarországon kerül értékesítésre, az export mára szinte alig jellemző, sőt a cég import igénye is megnőtt az utóbbi években.

A cég a folyamatos, tudományos alapokon nyugvó termékfejlesztésre és a fogyasztók tájékoztatására is nagy figyelmet fordít. Filteres és szálas teáikat egyedi aromazáró csomagolásban forgalmazzák, hogy azok a doboz felbontása után is sokáig megőrizzék értékes hatóanyagaikat és aromájukat. A gyógynövényalapú teakeverékekkel igyekeznek a legszélesebb körű igényeket kielégíteni, a terápiás teák elsősorban az orvosi kezelés kiegészítésére, enyhébb betegségek esetén öngyógyításra alkalmasak. Az ellenőrzött minőségű alapanyagoknak, valamint a csíramentesített és érintésmentes csomagolásnak köszönhető, hogy termékeik lejárati ideje egyedülálló módon három év.

Az új termékek fejlesztése során a legfrissebb orvosi kutatások és kísérletek eredményeit hasznosítják. A cég valamennyi termék rendelkezik a feltüntetett élettani hatást igazoló hiteles szakmai dokumentációval. Az állandó, magas termékminőséget a gyártás során alkalmazott és az OGYÉI által tanúsított jó gyártási gyakorlat (GMP) szavatolja. A jelenleg is széles termékpaletta mellé a cég legújabb fejlesztési terveiben prémium minőségű, gyógynövényes italporok szerepelnek.

A teljes cikk itt érhető el.