Tagjaink

Dráva-COOP Zrt.

A „Dráva-Coop” Zrt Magyarország déli határszélén a Duna-Dráva Nemzeti Park gondozásában lévő területek által körülölelve a Dráva folyó által átszelt területeken gazdálkodik. A társaság tevékenysége Barcs, Darány, Istvándi, Drávagárdony, Drávatamási, Kastélyosdombó, Péterhida és Komlósd településékre koncentrálódik. 

"Dráva-Coop" Mezőgazdasági Termelő-, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2001. március 8-án alakult, jogelődje az 1948-ban alakult Dráva-Coop Mezőgazdasági Szövetkezet.
A részvénytársaság főtevékenységi körei: szántóföldi növénytermesztés, sertéstenyésztés, szarvasmarhatartás, erdőgazdálkodás és mezőgazdasági szolgáltatás.

Az elmúlt 4 évben a  „Dráva-Coop” Zrt a Nagyerdei-Nagymartoni Agrárgazdálkodási  Kft-vel  és a Barcsi Agrárgazdálkodási Kft-vel  konzorciális formában végez mezőgazdasági  termelő-, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet.

A „Dráva-Coop” Zrt gesztorsága alatt a másik két gazdasági társasággal, hosszas előkészítő időszak után 2015-ben kezdett gyógynövény, orvosi székfű (Matricaria chamomilla ) termesztésbe. Az első betakarítást még bérgéppel végeztük el és ugyancsak bérmunkában került a termés leszárításra. 2017-ben vásároltunk saját betakarító eszközt és átadásra került két, egyenként 45 m2 perforált felületű meleglevegős szárító kamra. 2018.évben megkétszereztük, mint a betakarítási, mint a szárítási kapacitásunkat is. Az elmúlt években 20 hektár vetésterületen dolgoztunk.

Az eddigiekben, szárított és csomagolt kamilla virágzatot értékesítettünk hazai és külföldi partnerek felé.

Már 2015.évben elkezdtük az ökológiai rendszerben való termelés elismertetésére való felkészülést, aminek következtében 2019. évben betakarítandó kamilla virágzat jó eséllyel bio minősítéssel elismert áruként kerülhet értékesítésre.
Terveink között szerepel más gyógy- és fűszernövények termesztésbe fogása is, valamint a megtermelt növények további, feldolgozási feltételeinek megteremtése.

A fenti törekvéseink megvalósításához szívesen vennénk együttműködő partnerek, termelésszervezők és vevők jelentkezését.


 
 

TOVÁBBI TAGJAINK

Kovács Imre és fia, Kovács Zoltán egyéni vállalkozók
Kovács Imre és fia, Kovács Zoltán egyéni vállalkozók
Pharmavid Agro Kft.
Pharmavid Agro Kft.
Nagy Ferencné
Nagy Ferencné
Silvestris és Szilas Kft.
Lakatos Márk
Lakatos Márk
Kocsis Julianna
Kocsis Julianna
Natúr Drog Kft.
Karahát Kft.

MÉG NEM TAGJA SZÖVTSÉGÜNKNEK?

Ha még nem Szövetségünk tagja, regisztráljon, ha pedig már tagjaink között tudhatjuk Önt, jelentkezzen be, és tegye fel kérdését Szövetségünk tagjainak! Tagjaink között okleveles és minősített szakértők adnak választ a legfontosabb tudnivalókra!