Tagjaink

Erdei Termék Vállalkozás Kaposvári Begyűjtő Kft.

Működésünket 1992. április 15-én kezdtük, a társaságot három magánszemély és a nagy múltú Erdei Termék Vállalat alapította. Időközben a tulajdonviszonyok átrendeződtek, a társaság teljes egészében magántulajdonban van, két tulajdonossal, és 8.100 eFt törzstőkével. 

Fő tevékenységünk az erdőhöz kötődik. Bevételünk mintegy fele a különféle elsődleges (primer) fatermékek, elsősorban fűrészáru előállítására alkalmas alapanyagok, úgynevezett fűrészrönkök forgalmazásából származik. Másik igen fontos profilunk az erdei, mezei melléktermékek összegyűjtése, felvásárlása és nagykereskedelme. Ezek a termékek a következők: 

- vadon termő erdei és mezei gyógynövények, 
- vadon termő erdei gyümölcsök, friss erdei gomba 
- termesztett friss gyümölcsök, 
- hullott szarvasagancs 
- különböző erdei fák magvai. 

A mai modern világban úgy gondoljuk, hogy egyre nagyobb jelentősége van a természetben megtalálható gyógynövényeknek, gyógyhatású növényi és állati eredetű természetes hatóanyagoknak. Ezért tartjuk fontosnak a gyógynövények összegyűjtését, hasznosítását. 
Ugyanez elmondható a vegyszermentes erdei gyümölcsökre, gombákra, melyek az egészséges táplálkozásban töltenek be fontos szerepet. 

Tevékenységünkhöz ideális hátteret ad szűkebb hazánk, Somogy megye, mely Magyarország dél-nyugati részén fekszik, a Balaton-tó és a Dráva folyó között. Központunk a megyeszékhelyen, Kaposváron működik. Megyénk nagy részét erdő borítja, és így igazzá teszi jelmondatunkat, amely egyben a termékeinkre is utal: AJÁNDÉK A TERMÉSZETTŐL!
 

TOVÁBBI TAGJAINK

Ujvári Gabriella
Fitodry Kft.
Fitodry Kft.
Sirkó Imre
MATE, Gyógy- és Aromanövények Tanszék
MATE, Gyógy- és Aromanövények Tanszék
Pharmavid Agro Kft.
Pharmavid Agro Kft.
Nagyerdei-Nagymartoni Agrárgazdálkodási Kft.
Héjjas Kertészet
Héjjas Kertészet
Bogos & Bogos Gyógynövény Termelő és Feldolgozó Kft.

MÉG NEM TAGJA SZÖVTSÉGÜNKNEK?

Ha még nem Szövetségünk tagja, regisztráljon, ha pedig már tagjaink között tudhatjuk Önt, jelentkezzen be, és tegye fel kérdését Szövetségünk tagjainak! Tagjaink között okleveles és minősített szakértők adnak választ a legfontosabb tudnivalókra!