Tagjaink

Györgytea - Pharmaherb Kft.

Profil: Gyógynövények feldolgozása és forgalmazása, gyógynövény-tartalmú készítmények fejlesztése, gyártása és forgalmazása, valamint gyógynövényekkel kapcsolatos kiadványok készítése és forgalmazása.

 

Tevékenység rövid bemutatása:

A Pharmaherb Kft. évszázados tudásra alapuló, gyógyteákat gyártó- és forgalmazó családi vállalkozás, a Györgytea cégcsoport tagja. A vállalkozás elindítója és a Györgytea márka névadója Szabó György, akit az egész ország a bükki füvesemberként ismer. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna pedig a cég ügyvezetője, Gyuri bácsi munkájának folytatója.

A közel húsz éve alapított családi vállalkozás fennállása alatt középvállalkozássá nőtte ki magát. A Györgytea termékek, illetve a cégcsoportban megtalálható szakmai tudás több évtizedes múltra tekint vissza.

Termékeink alapvetően két fő csoportba sorolhatóak:

1. gyógynövényből készült teák és növényi kivonatok

2. a gyógynövényes tudást, ismereteket továbbadó könyvek, kiadványok

Cégünk az észak-magyarországi régióban, azon belül is Borsod-Abaúj-Zemplén megyében meghatározó szerepet tölt be mind kulturális, mind gazdasági szempontból. Az elmaradott, magas munkanélküli aránnyal küzdő térségben nemcsak saját munkavállalóinknak és családtagjainak biztosítunk megélhetést, de a gyógynövények begyűjtését szezonálisan végző lakosoknak – mintegy 150 családnak – is, tavasztól őszig.

 

A gyógynövényeket Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsanna útmutatásai alapján és a mai igények szerint dolgozzuk fel, csomagoljuk be. A forgalomba kerülő gyógynövény teakeverékek az ő receptjeik alapján készülnek. Ezek számos betegség megelőzésében működhetnek közre hatékonyan vagy kiválóan egészíthetik ki az akadémiai orvoslást.

A 2020-ban átadott új bükkszentkereszti üzemünk HACCP és IFS minősítéssel rendelkezik.

Saját mintaboltunk van Bükkszentkereszten, Miskolcon és Budapesten, de termékeiket több száz kiskereskedelmi partnerünk is forgalmazza szerte az országban.

A Györgytea célkitűzései között szerepel a gyógynövények felhasználásával kapcsolatos információk eljuttatása a széles tömegekhez, mivel az irántuk mutatott érdeklődés egyre növekszik. A felvilágosító tevékenység egyrészt ingyenes előadások, online, illetve személyes, testre szabott tanácsadások formájában, másrészt a közösségi média eszközeivel történik. Gyógynövényismereti túráinkat közel 20 éve kíséri egyre nagyobb figyelem, gyógynövénykertünk országosan ismert és elismert.

TOVÁBBI TAGJAINK

Póti Ferenc
Dr. Pottyondy Ákos
Dr. Pottyondy Ákos
Sudár birtok
Sudár birtok
Rózsahegyi Zrt.
Rózsahegyi Zrt.
MATE, Gyógy- és Aromanövények Tanszék
MATE, Gyógy- és Aromanövények Tanszék
Bacsi Kornél
Gyógyfű Kft.
Gyógyfű Kft.
Vodica Herbal Kft.

MÉG NEM TAGJA SZÖVTSÉGÜNKNEK?

Ha még nem Szövetségünk tagja, regisztráljon, ha pedig már tagjaink között tudhatjuk Önt, jelentkezzen be, és tegye fel kérdését Szövetségünk tagjainak! Tagjaink között okleveles és minősített szakértők adnak választ a legfontosabb tudnivalókra!