Tagjaink

Kovács Imre és fia, Kovács Zoltán egyéni vállalkozók


Profil:
Gyógy- és aromatikus növények termesztése ökológiai körülmények között

Tevékenység rövid bemutatása:
Ökológiai termesztés 2003. óta folyik gazdaságunkban. Ellenőrző szerv a Biokontroll Hungária Kht. A gazdálkodás közel 100 hektár nagyságrendű területen folyik. A termőhelyi adottságunk kedvezőtlen, főleg alacsony aranykorona értékű, savanyú kémhatású homokos talajok.
A területeken gyógy- és aromatípusú növények termesztése folyik a piaci igényeknek megfelelően. Üzleti partnereinkkel a tartós üzleti kapcsolat kialakításának hívei vagyunk. A termesztésünket a megrendelő igényeinek megfelelően alakítjuk ki. A minőségi elvárásokat szerződésben rögzítjük. A szárítás és elsődleges feldolgozás történik a Heves-Alatka telephelyen. 
A bio szárítótelep, feldolgozó- és tároló helyünk - ahová kizárólag csak ökológiai termesztésből származó növények kerülhetnek - 5 éve működik.
A telephelyen a feldolgozás tisztításból, szár- és levél eltávolításból áll, majd a tört levél big bag zsákos csomagolásban történik. Így kerül piaci értékesítésre. A szaporító anyag előállítását szintén saját magunk végezzük biotermesztés keretei között hidro-kulturás nevelésben. A saját szaporítóanyag szükségleteinken kívül bérpalántanevelést is vállalunk. 
Üzleti partnerek – főleg német piac, illetve hazai feldolgozók.

A termelt növények a következők:
Legnagyobb területen a cickafark termesztés folyik, 40 hektár nagyságrendben. 
Édeskömény 20 hektáron,
Oregáno 12 hektáron,
Kakukkfű 10 hektáron,
Citromfű 8-10 hektáron,
Menta 2-3 hektáron.A tevékenységünk képekben:

TOVÁBBI TAGJAINK

Ujvári Gabriella
Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi Főapátság
Dr. Pottyondy Ákos
Dr. Pottyondy Ákos
Nagyerdei-Nagymartoni Agrárgazdálkodási Kft.
Sudár birtok
Sudár birtok
Nagy Balázs
Nagy Balázs
Pharmavid Agro Kft.
Pharmavid Agro Kft.
Bárány Angéla

MÉG NEM TAGJA SZÖVTSÉGÜNKNEK?

Ha még nem Szövetségünk tagja, regisztráljon, ha pedig már tagjaink között tudhatjuk Önt, jelentkezzen be, és tegye fel kérdését Szövetségünk tagjainak! Tagjaink között okleveles és minősített szakértők adnak választ a legfontosabb tudnivalókra!