Tagjaink

Dr. Csabai Judit Krisztina

Profil: oktatás

Tevékenység rövid bemutatása: oktatás, kutatás

Kertészmérnök, okleveles agrármérnök, a növénytermesztési és kertészeti tudományok doktora, növényvédelmi szakmérnök.

Diplomáimat a Corvinus Egyetemen és a Debreceni Egyetemen szereztem. 2003-ban helyezkedtem el a Nyíregyházi Egyetem (akkor még Nyíregyházi Főiskola) botanikus kertjében, mint kertészmérnök. 2006-ban a kert vezetője lettem és 2012- től, a PhD-fokozat megszerzése után elkezdtem tanítani a Műszaki és Agrártudományi Intézetben. 2015-ben az egyetem szerkezeti átalakítása során megszűnt a botanikus kert vezetői pozíciója, így áthelyeztek az Agrártudományi és Környezetgazdálkodási Intézeti Tanszékre főiskolai adjunktusként. Azóta ott oktatok, többek között növénytant, botanikát, gyógy- és fűszernövény-termesztést, dísznövény termesztést, természetvédelmet, növényvédelmet. 2022-ben főiskolai docensi kinevezést kaptam.

2020-ban a kollégáimmal kidolgoztuk egyetemünk Gyógy- és fűszernövények FOSZK képzését. A sikeres akkreditációt követően 2021-ben előbb levelező, majd 2022-ben nappali és levelező tagozaton is elindítottuk a képzést, melynek szakfelelőse vagyok.

Tevékenységem az oktatáson kívül kiterjed tananyagok és ismeretterjesztő anyagok készítésére. Kutatási területem főképpen az idegen tájak gyógynövényeinek kultúrába vonására vonatkozik.

 

Tagja vagyok a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Országos Szövetségének, illetve a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Növényorvosi Kamarának.

TOVÁBBI TAGJAINK

Dr. Máthé Ákos
Dr. Máthé Ákos
Bacsi Kornél
Dóczi Ferenc Krisztián
Dóczi Ferenc Krisztián
Dr. Csabai Judit Krisztina
MATE, Gyógy- és Aromanövények Tanszék
MATE, Gyógy- és Aromanövények Tanszék
Vodica Herbal Kft.
Karahát Kft.
Rózsahegyi Zrt.
Rózsahegyi Zrt.

MÉG NEM TAGJA SZÖVTSÉGÜNKNEK?

Ha még nem Szövetségünk tagja, regisztráljon, ha pedig már tagjaink között tudhatjuk Önt, jelentkezzen be, és tegye fel kérdését Szövetségünk tagjainak! Tagjaink között okleveles és minősített szakértők adnak választ a legfontosabb tudnivalókra!