Tagjaink

Lakatos Márk

Okleveles kertészmérnök-tanár, gyógynövényalkalmazási szakmérnök

Főiskolai oklevelemet a Szent István Egyetem gyöngyösi Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai Karán 2001-ben szereztem  mezőgazdasági mérnöki szak kertész szakirányán. Okleveles kertészmérnöki képesítést 2006-ban, okleveles mérnöktanári képesítést 2007-ben, gyógynövényalkalmazási szakmérnök képesítést 2014-ben szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen. 2004-től dolgozok a gyöngyösi felsőoktatásban, jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar mesteroktatója vagyok. Az intézmény jogelődjében (Károly Róbert Főiskola) az országosan  megszüntetett gyógynövény- és fűszernövénytermesztő és -feldolgozó felsőfokú szakképzés szakfelelősi teendőit láttam el. Jelenleg a gyógynövény szakterülethez kapcsolódó tantárgyak és gyakorlatok oktatásában, oktatásszervezésében  veszek részt tantárgyfelelősként ill. közreműködő oktatóként. Kutatási területem a gyógynövények alkalmazása és termelési rendszerei, és a gyógynövényturizmus. Az intézményben a Gyógynövény Klub mentortanáraként külső érdeklődők számára is szervezek edukációs programokat. 2012-től vezetek gyógynövényismereti túrákat a Bükkben. 2014-től tevékenykedem Székelyföld gyógynövényügyéért, és ennek egyik eredményeként 2016-tól évente megrendezzük a Székelyföldi Gyógynövénynap rendezvényt Csíksomlyón.

Kidolgoztam a „gyógy- és fűszernövények” felsőoktatási szakképzés képzési és kimeneti követelményeit és az eredményes szaklétesítési eljárás során a Kormány 2018-ban bejegyezte a felsőoktatásban szerezhető képesítések nyilvántartásába.

További tagságok:

Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztály
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti és Beszállítói Osztály Gyógynövény Alosztály

TOVÁBBI TAGJAINK

Erdei Termék Vállalkozás Kaposvári Begyűjtő Kft.
Erdei Termék Vállalkozás Kaposvári Begyűjtő Kft.
Dr. Pottyondy Ákos
Dr. Pottyondy Ákos
Kovács Imre és fia, Kovács Zoltán egyéni vállalkozók
Kovács Imre és fia, Kovács Zoltán egyéni vállalkozók
Pharmavid Agro Kft.
Pharmavid Agro Kft.
Rózsahegyi Zrt.
Rózsahegyi Zrt.
Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi Főapátság
Gulybán Simon
Sudár-birtok
Sudár-birtok

MÉG NEM TAGJA SZÖVTSÉGÜNKNEK?

Ha még nem Szövetségünk tagja, regisztráljon, ha pedig már tagjaink között tudhatjuk Önt, jelentkezzen be, és tegye fel kérdését Szövetségünk tagjainak! Tagjaink között okleveles és minősített szakértők adnak választ a legfontosabb tudnivalókra!